دوبیاتی| عمار شمس، استاد اماراتی که راننده تاکسی شد؛ استاد حقوق خانواده در دانشگاه بریتانیایی دبی، به عنوان راننده تاکسی در دبی آغاز به کار کرد تا با مردم از ملیتهای مختلف ارتباط برقرار کند و دیدگاههایشان درباره دبی را بشنود. او برای این کار دوره آموزشی گذراند. از این تجربه، عمار شمس خاطرات زیادی از گفتگو با مسافران مختلف دارد و آن را فرصتی برای آشنایی با فرهنگهای گوناگون میداند.
عمار که در حال حاضر به عنوان استاد دانشگاه مشغول است، گفت که این تجربه همیشه در ذهنش بوده و پیش از آنکه وارد دنیای آکادمیک شود، علاقه داشت که این نوع ارتباطات را تجربه کند. او برای شروع این کار مجبور شد دو هفته دوره آموزشی بگذراند، جایی که با 34 همکلاسی عربزبان آموزشهای مختلفی از جمله ایمنی جادهها، کمکهای اولیه، آداب رانندگی و حتی مهارتهای زبان انگلیسی را فرا گرفت. او با لبخند از آن روزها یاد میکند و میگوید: «این دوره یکی از بهترین تجربیات من بود، چرا که توانستم دوستان خوبی پیدا کنم.»
عمار شمس در طول این مدت 12 ساعت کار میکرد و روزانه حدود 20 مسافر را جابجا میکرد. او درباره درآمدش از این شغل بیشتر از پول به تجربههای انسانی که در طول مسیر به دست میآورد، اشاره میکند. یکی از خاطرات جالب او از این شغل این بود که یک روز مسافری متوجه شد راننده تاکسی، یعنی عمار، عضو هیئت مدیره دانشگاهی است که او در آن تحصیل میکند و از شدت تعجب صورتش سرخ شد! همچنین، عمار از مصاحبه با یک زن فیلیپینی که اولین بار بود با یک اماراتی صحبت میکرد، و داستانهای جالب دیگری که از مسافرانش شنید، به عنوان لحظات به یادماندنی یاد میکند.
عمار شمس میگوید که این تجربه، به او این امکان را داد که با افراد از فرهنگهای مختلف آشنا شود و بهترین بخش آن را گفتگوهایی میداند که شروع آن با یک سوال ساده «شما از کجا هستید؟» بود. این سوال برای او به نوعی بازکننده درهای گفتگوهای صمیمانه و جذاب بود.
عمار با اشاره به اینکه این تجربه زندگیاش را غنیتر کرده، در نهایت گفت: «این تجربه سه اصل مهم را به من یادآوری کرد: هر چیزی که انجام میدهم باید چیزی به من بیاموزد، ارزش افزودهای ایجاد کند و در عین حال باید یک تجربه لذتبخش باشد.»
او که در گذشته در دنیای کسبوکار فعالیتهای موفقی در حوزه نفت و گاز و سپس بانکداری داشته، در 41 سالگی تصمیم گرفت وارد دنیای آکادمیک شود و به تدریس بپردازد. او در 58 سالگی دکترای خود را در رشته حقوق خانواده و شریعت از لندن گرفت و همینطور در کنار تدریس، به روابط خانوادگی خود اهمیت ویژهای میدهد و وقت زیادی را با خانوادهاش میگذراند.
برای عمار، زندگی به سادگی و تجربههای انسانی است که ارزشمند است و او به همین دلیل معتقد است که «در نهایت، سادهترین و بیتظاهرترین لحظات زندگی همیشه بهترینها هستند.»
dubiati بزرگترین دایرکتوری کسب و کارهای ایرانی در دبی!